Relatietherapie

Relatietherapie in Gent

Elke relatie, hoe sterk ook, kent zijn ups en downs. Veranderende omstandigheden, nieuwe levensfases, de geschiedenis van beide partners, keuzes die gemaakt worden, ernstige of onverwachtse gebeurtenissen… Deze beïnvloeden hoe je vandaag naar jezelf en je relatie kijkt en hoe je je relatie beleeft.

Wat is het doel van relatietherapie?

Als jullie beslissen om samen te komen, is het belangrijk dat voor jullie beiden kan gewerkt worden. Als relatietherapeuten streven we ernaar te ontdekken wat elk van jullie via relatietherapie willen bereiken, zodat we jullie beide visies begrijpen en we jullie weer als een team kunnen laten samenwerken.

We onderzoeken hoe jullie beiden naar jezelf, je partner en de situatie kijken en gaan na hoe jullie beiden op een andere manier kunnen leren omgaan, reageren en kijken naar de moeilijkheden, jezelf, je partner en jullie relatie.

Hoe werkt relatietherapie?

Bij Huis Vie hanteren we een gerichte benadering om jullie relatie te versterken. Samen onderzoeken we de mogelijke oorzaken en de verschillende perspectieven. We verkennen nieuwe perspectieven, werken rond betere communicatie en zoeken naar haalbare oplossingen. Zich herhalende patronen worden ontrafeld en indien mogelijk doorbroken. Ontdek de kracht van verandering en groei binnen jullie relatie.

We zijn gespecialiseerd in relatietherapie vanuit de benaderingen van systeemtherapie en Emotionally Focused Therapy (EFT). Vanuit systeemtherapie gaat men er vanuit  dat beide partners elkaar beïnvloeden en impact hebben op de relatieproblemen. Beide benaderingen zijn evidence-based, wat betekent dat onderzoek aantoont dat systeemtherapie effectief is.

Je kan bij ons terecht met vragen rond:

Ervaar je vaker conflicten en een impasse in jullie communicatie? Voelen jullie het gemis van de vroegere intimiteit? Verlangen jullie naar elkaars gezelschap op een andere manier?

 • Moeilijkheden in de communicatie
 • Gesprekken die vastlopen
 • Terugkerende ruzies
 • Het gevoel uit elkaar gegroeid te zijn
 • Verschillen of moeilijkheden rond intimiteit en seksueel verlangen
 • Het (terug) vinden van elkaar in alle drukte
 • Hoe verder na ontrouw
 • Veranderende verlangens, behoeftes en levensvisies
 • Moeilijkheden in de relaties met je gezin van herkomst of je schoonfamilie
 • Moeilijkheden bij belangrijke nieuwe levens- en gezinsfases (gaan samenwonen, trouwen, vader/moeder worden, …)
 • Scheiden of blijven
 • Hoe gaan we verder na de keuze om uit elkaar te gaan

Relatietherapie met of zonder partner?​

Bij relatie- of gezinsvragen starten jullie best samen de therapie. Lukt dit echter om één of andere reden niet of heb je op dit moment geen partner, dan kan je gerust ook individueel aan de slag.

Relatiebemiddeling

Eén van jullie denkt aan scheiden, beiden voelen het einde van de relatie aan, jullie hebben nog geen duidelijke beslissing genomen over de toekomst van jullie relatie,..

Op die momenten kan het soms lastig zijn om helderheid te krijgen. Net dan is het essentieel om zorgvuldig na te denken over hoe jullie met de situatie willen omgaan.

Is er nog ruimte om de relatie een nieuwe kans te geven, en zo ja, onder welke voorwaarden? Kunnen jullie samen opnieuw investeren in jullie relatie, of is het beter om uit elkaar te gaan? Door middel van relatiebemiddeling kunnen jullie een duidelijk beeld krijgen van jullie relatie en de struikelblokken, waardoor jullie tot weloverwogen beslissingen kunnen komen.

Het kan ook voorkomen dat ondanks relatietherapie de keuze om uit elkaar te gaan uiteindelijk de meest heilzame oplossing blijkt te zijn. Ook dan kan relatiebemiddeling helpen om de redenen achter jullie keuze en de emoties die dit met zich meebrengt beter te begrijpen en een plek te geven. Zelfs na een scheiding kan relatiebemiddeling van dienst zijn om een goede verstandhouding te ontwikkelen, bijvoorbeeld voor de verdere opvoeding van jullie kinderen.

Wil je een afspraak maken?

Wens je een afspraak te maken voor relatietherapie? Laat dan je gegevens achter via het contactformulier. Eén van onze collega’s zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Gesprekken gaan door in de praktijk in Gent (Sterre). De praktijk is zeer vlot bereikbaar vanuit Gent, Zwijnaarde, Merelbeke, Sint-Denijs-Westrem, Sint-Martens-Latem,..

Gratis parkeren kan aan de Oudenaardsesteenweg.

Voor relatietherapie kan je terecht bij:

Leila Hemelsoet | Psycholoog - relatietherapeut | Gent
Leila Hemelsoet

Klinisch psycholoog
Relatietherapeut
EFT/EFIT-therapeut
Coördinator Huis Vie

Nele Van Daele | Psycholoog - relatietherapeut - seksuoloog | Gent
Nele Van Daele

Klinisch psycholoog
Relatietherapeut
Seksuoloog
EFT-therapeut
Coördinator Huis Vie

Gunther Deroost | Psycholoog Gent
Gunther Deroost

Klinisch psycholoog
Relatietherapeut