Nele Van Daele

Van jongs af ben ik geboeid door mensen en hun relaties. In 2005 studeerde ik af als klinisch psycholoog. Daarna specialiseerde ik me verder aan de KUleuven als seksuoloog. Mijn belangstelling gaat uit naar het werken met koppels en de moeilijkheden die zij ervaren op emotioneel en seksueel vlak. Zo wil ik actief bijdragen aan het versterken en herstellen van de verbinding en/of het komen tot een weloverwogen besluit. Hierbij werk ik vanuit een sterk gerichte specialisatie in het pragmatisch hanteren van emoties, patronen en interacties. 

Maak een afspraak met Nele:

+32 468 14 21 97
nele@huisvie.be

Naast mijn basisopleiding, volgde ik ook de postgraduaatopleiding relatie-, gezins- en systeemtherapie aan het Universitair Psychiatrisch Centrum Context te Leuven. Om nog beter af te stemmen op de vragen van koppels in nood, volgde ik de basis en specialisatie Emotionally Focused Therapy (EFT). Meer info op Stichting EFt Belgium, Stichting EFT Nederland.  

In de gesprekken integreer ik de kennis vanuit mijn verschillende opleidingen en specialisaties. Steeds vertrekkende vanuit de reeds aanwezige krachten en steunbronnen en vanuit het basisidee dat we in onze relaties op zoek zijn naar verbinding en erkenning. 

Gesprekstherapie wordt soms gecombineerd met thuisopdrachten. In onderling overleg bepalen we de duur, frequentie en doelen van de therapie. Doorheen de gesprekken evalueren we samen op regelmatige wijze het verloop. 

Sinds 2007 ben ik werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg. Daarnaast heb ik lang gewerkt als eerstelijnspsycholoog in een huisartsenpraktijk. Alsook werk ik sedert 2021 als praktijkassistent aan de Universiteit te Gent. 

Verder ben ik aangesloten bij de Vlaamse Vereniging voor Seksuologen (VVS), de Belgische vereniging voor relatie-en gezinstherapie (BVRGS) en de Belgische Federatie voor Psychologen (BFP).

Erkenningsnummer psychologencommissie:822117041 

Wie kan bij mij terecht?

 • Koppels
 • Individuen
 • Volwassen ouders en kinderen, broers en zussen,… 

Waarvoor kan je bij mij terecht?

 • Relatietherapie
 • Individuele therapie
 • Relatiebemiddeling

Relatietherapie

Zorgen in uw partnerrelatie: we maken steeds ruzie, onze communicatie loopt stroef, we zijn uit elkaar gegroeid, hoe kunnen we verder na een affaire, we missen de intimiteit van vroeger, twijfels om samen door te gaan,…  

Zorgen rond intimiteit en seksualiteit:  we vrijen minder, de seks is minder leuk, er is een verschil in verlangen,… 

Zorgen in relaties met belangrijke anderen: conflict tussen broers en zussen, conflicten tussen volwassen ouders en kinderen,…

Individuele therapie

Moeilijkheden in relaties met anderen: ik bots op dezelfde patronen in relaties, ik val steeds op dezelfde partners, vragen rond scheiden of blijven,…

Relatiebemiddeling

Eén van jullie denkt aan scheiden, beiden voelen het einde van de relatie aan, jullie hebben nog geen duidelijke beslissing genomen over de toekomst van jullie relatie,.. Samen maken we een duidelijke beeld van jullie relatie en de spanningsvelden zodat jullie tot een duidelijke keuze kunnen komen. 

Talen

Nederlands/Engels 

Videogesprekken zijn mogelijk via zoom.

Praktisch

Hoeveel kost een afspraak? 

Individueel: 100 euro/uur 

Koppel/duo: 150/1,5 uur 

Ook de ‘indirecte tijd’ zit in deze kostprijs verrekend: de tijd voor en na de sessie om het dossier bij te werken, het volgende gesprek voor te bereiden,… 

Hoe lang duurt een sessie? 

Individueel: 1 uur, mogelijks verlegd tot 1,5 indien gewenst 

Koppel/duo: 1,5 uur 

Achtergrond/Diploma

 • Master in de klinische psychologie (2005) 
 • Master in de familiaal en seksuologische wetenschappen (2007) 
 • Postgraduate in de relatie-, gezins- en systeempsychotherapie (2014) 
 • Emotionally Focused therapy voor koppels (2016) 
 • Bemiddelaar in familiezaken (2018)  
 • Emotionnally Focused Mediation (2020) 
 • Bemiddelaar in Sociale zaken (2021) 

Maak een afspraak met Nele:

+32 468 14 21 97
nele@huisvie.be