Bemiddeling

Adviesgesprek

Relatietherapie Gent | Huis Vie | Groepspraktijk

Een adviesgesprek in bemiddeling is een vrijblijvend en vertrouwelijk gesprek met een neutrale en onpartijdige bemiddelaar. Het doel van dit gesprek is om u te informeren over de mogelijkheden en voordelen van bemiddeling in familiezaken. U kunt al uw vragen stellen over bemiddeling en de bemiddelaar zal u uitleggen hoe het proces verloopt, wat de spelregels zijn en wat u kunt verwachten. U kunt ook uw situatie en uw bekommernissen delen met de bemiddelaar, die u zal helpen om te bepalen welke vorm van bemiddeling het best bij u past. Een adviesgesprek in bemiddeling verplicht u tot niets, maar kan u wel een beter zicht geven op uw opties en kansen om tot een oplossing te komen die voor iedereen aanvaardbaar is.

Bemiddeling in familiezaken

Individuele therapie Gent | Huis Vie | Groepspraktijk

Bemiddeling in familiezaken is een alternatieve manier om conflicten op te lossen tussen mensen die een familiale band hebben, zoals (ex-)partners, ouders, kinderen, grootouders, broers of zussen. Een neutrale en onpartijdige persoon, de bemiddelaar, helpt de betrokkenen om samen tot een oplossing te komen die voor iedereen aanvaardbaar is. Bemiddeling is vrijwillig, vertrouwelijk en respectvol. Bemiddeling kan zowel voor, tijdens als na een gerechtelijke procedure plaatsvinden. Bemiddeling kan voordelen hebben op juridisch, financieel en emotioneel vlak. Bemiddeling is geen therapie of advies, maar een begeleid onderhandelingsproces.

Klik hier om verder te lezen over bemiddeling in familiezaken

Scheidingsbemiddeling

Relatietherapie Gent | Huis Vie | Groepspraktijk

Scheidingsbemiddeling is een vorm van bemiddeling in familiezaken, specifiek gericht op koppels die uit elkaar gaan. Een scheidingsbemiddelaar is een neutrale en onpartijdige persoon die de (ex-)partners helpt om samen afspraken te maken over de gevolgen van hun scheiding. Dit kan gaan over de verdeling van het vermogen, de alimentatie, de verblijfsregeling van de kinderen, enz. Scheidingsbemiddeling is vrijwillig, vertrouwelijk en respectvol. Het doel is om tot een schriftelijke overeenkomst te komen die juridisch bindend is. Scheidingsbemiddeling kan voorkomen dat een scheiding uitmondt in een langdurig en kostelijk conflict voor de rechtbank.

Klik hier om verder te lezen over scheidingsbemiddeling

Ouderschapsbemiddeling

Individuele therapie Gent | Huis Vie | Groepspraktijk

Ouderschapsbemiddeling is een vorm van bemiddeling in familiezaken, specifiek gericht op ouders die uit elkaar gaan of al gescheiden zijn. Een ouderschapsbemiddelaar is een neutrale en onpartijdige persoon die de ouders helpt om samen afspraken te maken over de opvoeding en het welzijn van hun kinderen. Dit kan gaan over de verblijfsregeling, de alimentatie, de schoolkeuze, de communicatie, enz. Ouderschapsbemiddeling is vrijwillig, vertrouwelijk en respectvol. Het doel is om tot een schriftelijke overeenkomst te komen die juridisch bindend is. Ouderschapsbemiddeling kan voorkomen dat een scheiding negatieve gevolgen heeft voor de kinderen.

Klik hier om verder te lezen over ouderschapsbemiddeling