Gunther Deroost

Ik ben Gunther Deroost, afgestudeerd als klinisch psycholoog en werkzaam bij Huis Vie te Gent. Daarnaast werk ik als familiebegeleider met mensen die in opname zijn vanwege een verslavingsproblematiek. Bij deze mensen zijn er doorheen de jaren vaak kwetsuren opgelopen in de relaties met belangrijke anderen. Mijn taak bestaat eruit om cliënten te ondersteunen in het herstel van hun familiebanden.

Als psycholoog geloof ik dat klachten die mensen ervaren ontstaan in de context (ook wel: het systeem) waarin ze leven. Om de hulpvraag beter te begrijpen, vind ik het daarom belangrijk om die context te betrekken. Iedereen wil in contact staan en in verbinding gaan met anderen, maar soms verloopt dit moeizaam. Dat is het punt waarop ik jullie kan bijstaan om nieuwe perspectieven, begrip en hulp te bieden.

Ik ondersteun jullie om open en vrij te communiceren met elkaar. Samen zoeken we naar de woorden die uitdrukken wat nog niet gezegd is. 

Maak een afspraak met Gunther:

+32 469 23 06 41
gunther@huisvie.be

Wie kan bij mij terecht?

  • Koppels
  • Individuen

Waarvoor kan je bij mij terecht?

  • Relatietherapie
  • Individuele therapie

Relatietherapie

Merk je dat jullie steeds ruziemaken over dezelfde thema’s, jullie moeite hebben om bepaalde patronen te doorbreken of dat de dagdagelijkse stress en verantwoordelijkheden een impact hebben op jullie relatie? Misschien is er een verschil (ontstaan) in verlangens en intimiteit, groeiden jullie uit elkaar of ervaren jullie een verschil in het uitdrukken van liefde en affectie?

Samen kijken we naar welke problemen jullie ervaren binnen de relatie en welke verwachtingen jullie hebben. Door te spreken over wat er in je leeft, kunnen jullie elkaar (weer) beter leren begrijpen. Voor mij als relatietherapeut is het belangrijk dat jullie terug hoop en vertrouwen krijgen in de relatie en in elkaar.

Individuele therapie

Soms is je partner er nog niet aan toe om samen in therapie te gaan. Of misschien ervaar je zelf moeilijkheden in het contact met belangrijke anderen.

Ook in individuele therapie kunnen we aan je relatie werken, bijvoorbeeld door patronen te doorbreken die invloed hebben op je relaties met anderen. Soms zit er in ons verleden het antwoord waarom bepaalde patronen, gedachten zich blijven herhalen. Samen zoeken we naar deze antwoorden. We bespreken het verleden zodat deze zich niet herhaalt in het heden.

Praktisch

Prijzen

  • Een individueel gesprek duurt 60 minuten en kost € 70.
  • Komen jij en je partner samen, dan duurt de sessie 90 minuten en kost de sessie € 130.
  • Betalen kan cash of via Payconiq (bancontact app).

Therapie is enkel op afspraak.

Gesprekken gaan door bij Huis Vie, steeds op dinsdagavond tussen 18u en 22u30.

Opleidingen

Master in de Klinische Psychologie, Ugent.

Postgraduaatsopleiding Partnerrelatie-, gezins- en systeempsychotherapie, UGent; In opleiding: 2022-2026: 

Omdat ik me nog verder wil specialiseren in koppels en gezinnen, volg ik de vierjarige opleiding: Postgraduaatsopleiding Partnerrelatie-, gezins- en systeempsychotherapie aan de UGent. 

Maak een afspraak met Gunther:

+32 469 23 06 41
gunther@huisvie.be